KURU KAYISI TATLISI

Merhaba,

300-400 gram kuru kayısı(bende gün kurusu vardı o yüzden rengi koyu oldu)
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı su
Arası için kaymak
Süslemek için,fındık,fıstık

Kayısıların bir tarafını bıçakla ortaya kadar kesin.Tecereye kayısı,su şekeri koyup 5-6 dakika kadar pişirin. Biraz soğuttuktan sonra,bıçakla kestiğiniz aralıklara 1 çay kaşığı kadar kaymak koyup,fındık ya da fıstık tozuna batırın.

Servise hazır.Lezzetli ve besleyici.

5 yorum:

  1. Oooooo süpper görünüyo, hem de ne kadar pratik:) Ellerine sağlık Petekçim vallahi, nefis..

    YanıtlaSil
  2. Sağol Serap'cım.Çok pratik ve lezzetli.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. oyyy memleketimi özledim ...harika görünüyor ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. harika bir lezzet,eline sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails