AŞURE


Aşure tarifi mi?Sanırım ölçüleriyle  veremeyeceğim.Tek bildiğim yarım kilo buğday haşlandıktan sonra göz kararı ,el ayarı , haşlanmış nohut,kuru fasulye,küçük küçük doğranmış kayısı,kuru üzüm,elma,ayva,portakal kabuğu,ekleyip pişirmek.Malzemeler yumuşayınca şekerini eklemek.Biraz daha kaynattıktan sonra kase ve kaplara paylaştırıp üstünü kuruyemişlerle süslemek.

Sonrası keyif. Arkadaşına,komşuna dağıtmak.Onlardan geleni yemek.Bereket istemek.
Aşure de kısır gibi.Herkes farklı sever.Kimi ılıkken yer kimi soğutup.Kimi azıcık sulu sever kimi yoğun.Ama sevmem diyeni görmedim.
Bereket olsun evlerimize.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails