MAYMUN KURABİYELER



Şirinlik muskası desem.....

ÇİLEKLİ TART



Merhaba,
Üstüste iki tart oldu bu hafta.Ama çilekler bu kadar bol ve güzelken çilekli bir şey yapmak istedim.Bahane de hazır olunca....
Bahane,sevgili Sedef'in Mantı günüydü.Bir kaç ay önce katıldığım İzmirli Blogcular grubunun mantı yemeye Sedef'e gideceklerini duyunca,hep yazışıp tanışamadığım blogcu arkadaşlarla tanışmak hem de şöyle nefis bir mantı yemek için gitmeye karar verdim.Hemen http://izmirbutikkurabiye.blogspot.com/2011/04/visneli-tart.html postumdaki tart tabanını hazırladım.pişip soğuduktan sonra içine bolca krema koyup üzerini de çileklerle süsledim.Yarım paket tart jölesiyle de çilekleri parlattım.
Ben yiyemesem de arkadaşlarım beğendik diyince mutlu oldum.İlk fırsatta isim ve bloglarını ekleyeceğim bu posta ama şimdi acilen işlerime dönmem gerekiyor.
Figen ve Sedef'e bu güzel gün için teşekkür ediyorum.
Sevgiler.....

Krema tarifini de ekleyeyim

750 ml süt
225 gr.tozşeker
75 gram mısır nişastası
15 gr.un
2 yumurta
vanilya
1 paket süt kreması(Tikveşli kullanmanızı  öneririm)

Krema ve vanilya dışındaki malzemeleri orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.Koyu bir muhallebi kıvamına gelince soğumaya bırakın.Bu aşamada vanilyayı ekleyin.Arada bir karıştırarak kabuk tutmasını önleyebilirsiniz İyice soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikserle bir-iki dakika çırpın.Ben biraz da limon kabuğu rendelerim kremalara bu isteğinize bağlı tabii.Kremanız hazır....

MICKEY-MINNIE MOUSE PASTASI VE KURABİYELERİ






Daha önce diş buğdağı ve 1 yaş kurabiyeleri yaptığım Utku'nun 2 yaş pastası ve kurabiyeleri.
Nice yaşlara Utku'cuğum.

VİŞNELİ TURTA



Güzel mi güzel vişneli bir turta(ya da pay).Kıtır kıtır,mayhoş üstelik zeytinyağlı.
Bu tart ve turta arasındaki farkı anlayamadım bir türlü.Sanırım turta sıcak ya da ılık yeniyor. Tariflere bakıyorum oldukça benziyorlar birbirine.

Fırını 220 dereceye ısıtın
Malzemeler

Hamuru için:
2 su bardağı un
3/4 su bardağı sıvı yağ(ben her zaman olduğu gibi riviera zeytinyağı kullandım)
1/2 çay kaşığı tuz
3-4 çorba kaşığı çok soğuk su

Üstü için:

1/2 kg çekirdeksiz vişne(dondurulmuş kullanacaksanız iyice suyunu süzün)
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı soğuk tereyağı

Hamuru için unu ,tuzu ve zeytinyağını bir çırpıcı ile çırpın.Kum kum olunca soğuk suyu azar ekleyerek parmak uçlarınızla karıştırın.Küçük bir parça hamuru ayırın kalan hamuru kalıbıınızın içine bastırarak,kenarlarını hafifçe yükselterek yayın.Hamurunda tereyağ olmadığı için kıtır kıtır olmayacağını düşünmeyin sakın.Son derece güzel bir hamur oluyor.

İçini hazırlamak için vişneleri bir kaba alıp,üzerine şeker,un ve limon suyunu ekleyip karıştırın.Hamurun üstüne yayın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak dağıtın.Ayırdığımız küçük hamur parçasını da ellerinizin arasında ufalayarak turtanın üzerine serpin.
Buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra 220 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.Biraz soğumasını bekleyip servis yapın.

Afyet olsun....

BARIŞ KURABİYELERİ VE ADANA ZİYARETİ



Herkese iyi haftalar,
Blogların kapalı olduğu Mart ayında,sevgili yeğenim Barış'ın askerliğinin bitişini kutlamak için kısa bir Adana seyahati yaptık.

Kurabiyeleri ve pastayı sağsalim götürdük,büyük bir keyifle yedik.Aşağıdaki fotoğraflar da Adana'da hemen her köşebaşında göreceğiniz,görmeseniz de kokusunu alacağınız kebapçılardan birinde yediğimiz yemekten.

İlk akşam gittiğimiz yemeği ise ne yazık ki fotoğraflamayı unuttum şaşkınlıktan.Çukurova'nın bolluk- bereketi gözümüzün önüne serildi sanki.Bir ara ağabeyime 'Lütfen dur de bu garsonlara 'dediğimi hatırlıyorum.Sanırım önce gözü sonra mideyi doyuruyorlar Adanalılar.

Eskiden duyduğumda ya da okuduğumda çok tuhaf gelirdi zenginlerin bulunduğu şehirden Adana'ya gidip kebap yiyip dönmeleri.Ama hak vermemek mümkün değil.O lezzet için değer.













Bereketli ve lezzetli sofralar diliyorum....
Sevgiler.

BLOGUMUN 1.YILI



Bir yıl önce sevgili Çenebaz'a sora sora açmıştım blogumu.Son derece keyifle süren bu macerada,yazdıklarımı okuyan,  kurabiyelerime yorum yapan ,arkadaşım olan herkese çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle.
Herkese sevgiler yolluyorum.

PEMBE KURDELE KURABİYELERİ



Vücudunuz benimki gibi bişeyler(kist,nodül,myom..) üretmeye meyilliyse tanı merkezleriyle aranız iyi olmalı.Güvenmelisiniz seçtiğiniz doktora.Bu kurabiyeleri çok sevdiğim,çok güvendiğim Dr.Feray Hanım için yaptım.Her hafta meme kanseriyle ilgili toplantılar yapan,hastalarına uzun uzun bilgiler veren Feray Hanımı kutluyorum.
Sağlıklı günler diliyorum hepinize.
(Kontrollerimizi aksatmayalım derim bir de.)
Sevgiler.

HELLO KITTY PASTASI(RENGİN)



Banu Hanım kızı Rengin için sevgili Burçin'in  sıklıkla yaptığı Hello Kitty pastalarını beğenmiş.Ben de Burçin'den izin alarak,çilek,kelebek ekleyerek bu pastayı yaptım.
Rengin'in doğumgünü kutlamasının ardından Banı Hanım,tüm çocukların pastaya bayıldığını,silip süpürdüklerini söyledi.Ben de keyiflendim doğrusu.Hello Kitty'i çok sevenler kulübüne  üye oldum.:)) şimdi bir tane daha bu pastanın benzerinden yapıyorum.

Hepiniz keyifli bir gün diliyorum....

HELLO KITTY KURABİYELERİ(BEGÜM)





Oh bee...Aylardır süren blog yasağı benim için bugün kalktı.Denemediğim DNS MNS kalmadı ama bugüne kadar bloguma her tıkladığıma o kırmızı yazıyla karşılaştım.
Bugün gene umutsuzca tıklamıştım ki...hoop Uras Bebeğin Kurabiyeleri.26 Şubat dan kalma.

Neyse Begüm'ün kurabiyeleri ile başladım şükür.Artık fırsat oldukça eski de olsa kurabiyeleri eklerim.Arşivde bulunsun ama değil mi?
Begüm'ün annsei Burcu Hanım doğumgününden bu fotoğrafı göndermiş yayınlamam için.Tatlı Begüm'e nice yaşlar diliyorum.
Hepinize sevgilerimle.
Related Posts with Thumbnails